top of page

Vem är Ekotekten?

Mitt namn är Kristoffer Nyberg och det är jag som är Ekotekten. Jag studerar för tillfället arkitektur på KTH och har utöver det en hel del erfarenhet inom bygg och renovering.

 

Ritat har jag gjort så länge jag kan minnas och förstod i ganska tidig ålder att arkitektur var något för mig. Skissande är en stor del av min skapandeprocess och fungerar som ett verktyg för att undersöka och förstå. Något mer som ligger mig nära hjärtat är att skapa med händerna och bygga modeller, modeller som är viktiga för att förmedla visioner till andra.

 

Sedan långt tillbaka har jag haft en oro över människans framtid på denna planet i och med den globala uppvärmning och allt vad den innebär men jag har alltid känt att det var min uppgift att lösa det problemet. Ett intresse för förnybara energikällor, elbilar och klimatsmart kost växte under åren men det var först när jag förstod att byggindustrin står för mer utsläpp en bilarna som jag kände att jag kunde bidra med något själv.

 

Jag älskar att vistas naturen, jag inspireras av naturen och låter den ta plats i min arkitektur. 

När vår planet är i balans har den fungerande ekosystem, syrerik luft, blåa hav med korallrev och gröna skogar med djurliv. Vi är unnade som lever i en tid med denna lyx men om några år kommer den att tas ifrån oss om vi inte gör något. Jag har insett att jag inte kan förändra världspolitiken och ekonomin som den kretsar kring, men om jag kan se till att byggnader som ritas är klimatpositiva så är det mitt strå till stacken.

Min dröm är att ekobyar blir till ekostäder, ekoländer och ekokontinenter, så att våra barnbarn får lära känna Jorden så som vi känner den. 

Kom i kontakt

 

E-POST 

kristoffer@ekotekten.se

 

TELEFON

076 164 88 67

 

ADRESS

Russinvägen 5

 

POST

123 59 FARSTA

bottom of page