top of page

Russinvägen 5, 123 59 Farsta

  • Instagram
  • Pinterest
  • Facebook
  • LinkedIn

Kom i kontakt

Vem är Ekotekten?

Mitt namn är Kristoffer Nyberg och det är jag som är grundaren av Ekotekten. 

 

Ritat har jag gjort så länge jag kan minnas och förstod i ganska tidig ålder att arkitektur skulle kunna vara något för mig. Skissande är en stor del av min skapandeprocess och fungerar som ett verktyg för att undersöka och förstå. Jag gillar att se på mina skissblock som förlängning av min hjärna eller som externa hårdiskar. Något mer som ligger mig nära hjärtat är att arbeta med händerna, allt pilligt modellbygge, till större renovering och tungt trädgårdsarbete.  

Sedan långt tillbaka har jag haft en oro över människans framtid på denna planet i och med den globala uppvärmning och allt vad den innebär men jag har alltid känt ett ansvar att bidra till att lösa det problemet. Ett intresse för förnybara energikällor, elbilar och klimatsmart kost växte under åren men det var först när jag förstod att byggindustrin står för mer utsläpp en bilarna som jag kände att jag verkligen kunde bidra med något själv.

Jag älskar att vistas naturen, jag inspireras av naturen och låter den ta plats i min arkitektur. När vår planet är i balans har den fungerande ekosystem, syrerik luft, blåa hav med korallrev och gröna skogar med djurliv. Vi är unnade som lever i en tid med denna lyx men om några år kommer den att tas ifrån oss om vi inte gör något. Om jag kan se till att byggnader som ritas är klimatpositiva så är det mitt strå till stacken.

Min dröm är att ekobyar blir till ekostäder, ekoländer och ekokontinenter, så att våra barnbarn får lära känna Jorden på samma sätt som vi fått äran att känna den.

Kristoffer nyberg, arkitekt och grundare av Ekotekten.
bottom of page